Koszt dostawy:
Końcowa suma:
(Razem produkt/produktów jest w koszyku)
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Sproszkowany korzeń Maca, produkt organiczny, 100%
51 Ft / sztuka
Opakowanie: 200 g
porcja wystarczająca na 30 dni
sprawdzony składnik organiczny
60-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy
Payment

Sproszkowany korzeń Maca, produkt organiczny, 100%

Maca to drobny korzeń warzywa, który od stuleci spożywają mieszkańcy Andów. Rośnie wyłącznie na terenach położonych na wysokości powyżej 3500 metra n.p.m. Korzeń maca przed przetworzeniem jest suszony, a następnie mielony. W 100 procentach naturalna mączka maca jest bardzo dobrej jakości super żywnością, która w naturalnej postaci zawiera wapń i żelazo oraz inne, najważniejsze dla organizmu substancje odżywcze. Dzienne spożycie 1,5 - 3 gramów mączki maca znacznie wspomaga aktywność fizyczną i umysłową, wzmacnia układ odpornościowy, pobudza, przywraca prawidłowe funkcjonowanie hormonów, poprawia samopoczucie oraz zwiększa libido.

Suplementy diety nie zastępują zdrowej i zbilansowanej diety oraz regularnych ćwiczeń. Wyniki mogą być różne u poszczególnych osób i nie są gwarantowane.


składniki nie modyfikowane genetycznie

51 Ft / sztuka

Do koszyka
Payment
  • Opis
  • Przepisy
  • Mechanizm działania
  • Dlaczego możesz go potrzebować?
  • Składniki
  • Sposób użycia

Korzeń maca pokrewny jest z rzodkiewką, dziko rosnący na terenach położonych powyżej 3500 metrów n.p.m. jest jedną z najstarszych super żywności, której energetyzujące zdolności i właściwości lecznicze znali również Inkowie. Ich wojownicy przed bitwami stale go spożywali, aby w ten sposób zwiększyć swoją siłę. Wyjątkowe właściwości zdrowotne zawdzięcza różnorodności składników i szczególnej mieszance substancji odżywczych w nim zawartym. Tak jak większość super żywności, korzeń maca zawiera również w dużej ilości witaminę B, C i D, esencjonalne kwasy tłuszczowe, różnorodne substancje mineralne (zawartość wapnia jest większa niż w mleku) i mikroelementy. Dziesięć procent korzenia maca to błonnik oraz białko, natomiast sześćdziesiąt procent stanowią węglowodany. Spożywanie pokruszonego korzenia w nadzwyczajny sposób zwiększa wydajność fizyczną i umysłową, stymuluje przyrost mięśni, wzmacnia układ odpornościowy. Zwiększa libido (dlatego nazywana jest również peruwiańskim ginsengiem), chroni prostatę, zwiększa poziom testosteronu oraz wywiera pozytywny wpływ na płodność. Jeśli korzeń maca wprowadzimy do swojego jadłospisu, wtedy jesteśmy w stanie stale utrzymywać wysoki poziom energii, będziemy się czuć silniejszymi i rześkimi. Pomaga usunąć pryszcze, pozytywnie wpływa na samopoczucie, to również przyczynia się do tego, że korzeń maca w przypadku stresu i depresji może spełnić dobrą przysługę. Dzięki temu, że jako super żywność wspomaga układ hormonalny, a w szczególności funkcjonowanie przysadki mózgowej i nadnercza, również reguluje funkcjonowanie hormonów. Wynikiem tego jest to, że korzeń maca łagodzi wahania nastroju występujące w okresie menopauzy, uderzenia gorąca, osłabienie stawów i intensywność zmęczenia oraz zwiększa gęstość kości, tak więc może być skuteczny w zapobieganiu i leczeniu osteoporozy. Ponieważ ma pozytywne działania na produkcję estrogenu, z powodzeniem może być stosowany w celu łagodzenia bólów menstruacyjnych.

Sproszkowany korzeń Maca, produkt organiczny, 100% przepisy do wykorzystania

Spożywanie korzenia maca super żywności w znacznej mierze przyczynia się do optymalnego funkcjonowania naszego ciała, do zachowania zdrowia. Ponieważ znacznie poprawia wydajność fizyczną i psychiczną, korzeń maca jest gorąco polecany sportowcom, osobom, które trenują oraz tym, którzy przygotowują się do wykonania poważniejszego zadania umysłowego (np. egzamin).

Przy następujących dolegliwościach jak również stanach zdrowotnych korzeń macy może być przydatny:

  • Ogólne osłabienie fizyczne
  • Rehabilitacja po chorobie
  • Osteoporoza
  • Depresja
  • Bóle menstruacyjne
  • Słabo rozwinięte mięśnie
  • Problemy hormonalne
  • Osłabienie układu odpornościowego
  • Chroniczne zmęczenie
  • Problemy z libidem
  • Zaburzenia pamięci
  • Menopauza
  • Trądzik
  • Problemy z prostatą
  • Złe samopoczucie
  • Stres
  • Niepłodność (mężczyźni, kobiety)

Warto wiedzieć, że korzeń macy nie działa natychmiast, ale w ciągu kilku miesięcy wywiera korzystny wpływ. Proponowana dzienna ilość: 1,5 - 3 gramy mączki maca.

Skoncentrowany korzeń maca, w dużej ilości i w postaci łatwo wchłanianej zawiera ważne dla organizmu substancje odżywcze, mikroelementy, aminokwasy, witaminy i substancje mineralne. Znajdujące się w nim antyutleniacze witamina C i flawonoidy wraz z dużą ilością białek wspólnie wspierają funkcjonowanie układu odpornościowego, zapobiegają nowotworom i stanom zapalnym oraz pomagają przy ich leczeniu. Bogaty jest w składniki odżywcze, glikozydy, sterole, białka i substancje mineralne, które zwiększają działanie energetyzujące, wydajność i rewitalizację. Jego glikozydy odgrywają rolę w lepszym wchłanianiu substancji mineralnych. Spożywanie korzenia maca podnosi poziom serotoniny, dzięki czemu poprawia samopoczucie, może zmniejszać depresję i objawy powodujące stres. Do właściwości wzmacniających układ odpornościowy i działających jako antydepresant znacznie przyczynia się również zawartość witaminy B12, która równocześnie zmniejsza ryzyko chorób serca i układu krążenia. Korzeń maca poprzez zawartości aminokwasów, węglowodanów i białka wspomaga przyrost mięśni, zwiększa poziom energii. Dzięki znacznej zawartości wapnia jest wspaniałym środkiem wzmacniającym kości, może być dobrze stosowany w celu zapobiegania i leczenia osteoporozy. Korzeń maca przywraca prawidłowe funkcjonowanie hormonów –ma wpływ na poziom estrogenu i testosteronu – łagodzi objawy menopauzy i bóle menstruacyjne, regulując ilość serotoniny zwielokrotnia popęd płciowy. Ostatnia właściwość może być również wytłumaczona godną uwagi dużą zawartością cynku, o odpowiednią ilość cynku powinny zadbać zwłaszcza kobiety cierpiące na zespół napięcia przedmiesiączkowego.

Skład: pochodzący z Peru proszek z korzenia macy (Lepidium peruvianum), w 100% surowy i organiczny (ekologiczny).

Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu dokładnie zamknąć opakowanie.

Data ważności: zobacz na opakowaniu

Przeciętna wartość odżywcza / 100g
Wartość energetyczna 1229 kJ / 289 kcal
tłuszcze 0.6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0.4 g
węglowodany 61.3 g
- w tym cukry 36.2 g
błonnik pokarmowy 0.5 g
białko 9.7 g
sól 0.25 g1
wapń 250 mg (31%*)
żelazo 15 mg (104%*)

1 występująca w naturze sól sodowa
* % referencyjnej wartości spożycia

Wegański, Bez laktozy, Bez soi, Bezglutenowy

Supergreens sposób użycia 3 łyżeczki = 300 ml koktajlu/mleka/soku

Widziałeś już nasz przepis? Widziałeś już nasz przepis?
Praktyczne porady i przepisy na pyszne koktajle i desery, które dostarczają organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych!

Inne osoby kupiły również te produkty:

Superżywność blog: