Koszt dostawy:
Końcowa suma:
(Razem produkt/produktów jest w koszyku)
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Sproszkowana dzika róża, produkt organiczny
51 zł / sztuka
Opakowanie: 225 g
porcja wystarczająca na 30 dni
sprawdzony składnik organiczny
60-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy

Sproszkowana dzika róża, produkt organiczny

Proszek z owocu dzikiej róży zawiera pięćdziesiąt razy więcej witaminy C niż cytryna, co przyczynia się do tego, że spożycie proszku sprzyja absorbcji substancji mineralnych, zwłaszcza żelaza. Również dzięki zawartości witaminy C sproszkowany owoc dzikiej róży z dobrym rezultatem może być stosowany w profilaktyce oraz leczeniu chorób układu oddechowego i chorób wirusowych, chroni przed chorobami zakaźnymi – w postaci roztworu można go również z powodzeniem stosować zewnętrznie na zakażone rany –, łagodzi objawy stresu.

Co powoduje, że proszek z owoców dzikiej róży Coesam jest najlepszy z dostępnych na rynku?

  • My, jako jedyni sporządzamy proszek wyłącznie z AP-4, wyselekcjonowanej laboratoryjnie odmiany dzikiej róży, uprawianej w paśmie górskim na południu Chile, w 100% ekologicznych warunkach.
  • Pochodzenie i ekologiczność uprawy użytych przez nas do produkcji proszku z owoców dzikiej róży AP-4 jest udokumentowana certyfikatami.
  • Południowa część Chile zapewnia idealny klimat dla naszych upraw, co gwarantuje niezwykle wysoką jakość owoców, ich doskonały smak i aktywny, pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

Suplementy diety nie zastępują zdrowej i zbilansowanej diety oraz regularnych ćwiczeń. Wyniki mogą być różne u poszczególnych osób i nie są gwarantowane.


składniki nie modyfikowane genetycznie

51 zł / sztuka

Produkt chwilowo niedostępny.
Payment
  • Opis
  • Przepisy
  • Mechanizm działania
  • Dlaczego możesz go potrzebować?
  • Składniki
  • Sposób użycia

Proszek z owoców dzikiej róży Coesam AP-4 pozyskiwany jest z owoców krzewu Rosa canina (dzika róża, szypszyniec różany) AP-4, będącego specyficzną odmianą gatunku Rosa canina L. Sadzonki rośliny matecznej AP-4 hodujemy w szklarniach, a następnie uprawiamy na własnych plantacjach, położonych na wulkanicznych glebach w południowej części Chile. Unikalny klimat – dużo słońca i chłodne noce–stwarzają dla dzikiej róży idealne warunki.
Charakterystyka produktu: proszek bez dodatków chemicznych, w 100% naturalny.
Wygląd i smak: proszek w kolorze pomarańczowym o słodkawym, lekko kwaśnym smaku

W 100% naturalny proszek z owoców dzikiej róży posiada właściwości:

  • przeciwzapalne (między innymi w przypadku artretyzmu)
  • zmniejszające ryzyko przeziębień, a w razie zachorowań – przyspieszające wyzdrowienie
  • uzupełniając błonnik pokarmowy poprawia trawienie

Proszek z owoców dzikiej róży Coesam bogaty jest w przeciwutleniacze (witaminę C, likopen, beta-karoten, fawonoidy), posiada niekwestionowane działanie przeciwzapalne i zawiera duże ilości błonnika pokarmowego. Pozytywny wpływ pozyskiwanego z Rosa canina L. proszku z owoców dzikiej róży na artretyzm potwierdza szereg badań klinicznych, opublikowanych w ostatnim dziesięcioleciu w naukowych periodykach.

Skuteczny przeciwutleniacz – chroni przed rakiem
Ponieważ sproszkowany owoc dzikiej róży– obok działającej przeciwutleniająco witaminy C – obfituje w polifenole o podobnych właściwościach, zdolny jest do wiązania wolnych rodników, a co za tym idzie – dopodjęcia walki z chorobami nowotworowymi i wieńcowymi.

Prawdziwyzastrzyk witamin
Proszek z owoców dzikiej róży – oprócz witaminy C – zawiera znaczną ilość witaminy B1, B2, P i K, jak również kwasów organicznych i flawonoidów. Witamina B1 odgrywa kluczową rolę w procesie przemiany materii: jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania mięśni i komórek nerwowych. Witamina B2 bierze udział w procesach utleniania i redukcji komórek, współuczestniczy w prawidłowym funkcjonowaniu błon śluzowych i oddychania tkankowego oraz uczestniczy w przemianach kwasów tłuszczowych i metabolizmie węglowodanów.
Obecność witaminy P, należącej do grupy bioflawonoidów, degradowanej przez gotowanie i utlenianie na wolnym powietrzu, jest nieodzowna z uwagi na przyswajanie i wykorzystanie witaminy C. Witamina P przylega do wewnętrznych ścianek kapilarów, wywierając tam antystresowy i ochronny wpływ na komórki, ma ponadto skuteczny wpływ przeciw nadciśnieniowy i przeciwutleniający. Witaminie K zawdzięczamy właściwą krzepliwość krwi i uwapnienie kości, co chroni je przed osteoporozą. Pewna amerykańska grupa badawcza– University of Michigan School of Nursing di AnnArbor – pod kierunkiem dr Jane Lukacs znalazła dowody na to, że przyczyną powstania osteoporozy w okresie klimakterium jest niedobór witaminy K. Obecność odpowiedniej ilości witaminy K umożliwia prawidłowe funkcjonowanie osteokalcyny, swoistego markera wielkości obrotu kostnego.

Proszek może być również stosowany do uśmierzania bólu
Osteoartroza (choroba zwyrodnieniowa stawów) to niezwykle bolesna choroba, której dotkliwe objawy bardzo trudno złagodzić. Może nam w tym pomóc owoc dzikiej róży, ponieważ–według publikacji, opartej na badaniach 287 pacjentów, która ukazała się w piśmie naukowym Osteoarthritis Research Society International – uśmierza bóle spowodowane przez tę chorobę.

Składniki: sproszkowane nasiona i skórki owoców dzikiej róży Rosa canina L. (cultivar AP-4)
Zalecana dawka dzienna: 5 gramów
Przechowywać w suchym, niezbyt ciepłym miejscu.
Termin przydatności do użycia: minimum 2 lata
Rodzaj opakowania (proszek z owoców dzikiej róży): saszetki z zamknięciem strunowym, w tekturowym pudełku
Masa: 225 g
Produkt nie zawiera żadnych znanych alergenów.

Zawartość substancji odżywczych w 100 gramach (dane A/Sz laboratorium EurofinsSteins):
Energia 280 kcal
Tłuszcze 5 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0.4 g
Nienasycone kwasy tłuszczowe (omega-3 i omega-6) 3.7 g
Węglowodany 29 g
Cukry 21 g
Błonnikpokarmowy 5 g
Sól 10 mg

Badania mikrobiologiczne i metali ciężkich (wynikiA/S laboratorium EurofinsSteins):
Liczba drobnoustrojów tlenowych: 1000/g Liczba grzybów (pleśni): niska AW 250 / g Liczba grzybów (drożdży): niska AW 70 / g Obecność E.colineg/1 g Obecność Salmonellineg /25 g Obecność Enterobacteriaceaeneg /1 g
Kadm (Cd) < 0,01 mg/kg Rtęć (Hg) < 0,005 mg/kg Ołów (Pb) < 0,05 mg/kg

Super żywność sposób użyciaWymieszaj 1-2 łyżeczki proszku w 300 ml (3 dl) płynu. Może to być koktajl, mleko, sok owocowy, jogurt, można również dodać do porannej porcji musli. Nie wahaj się więc i eksperymentuj, wykaż się kreatywnością i twórz własne przepisy lub dowolnie kombinuj z różną superżywnością!

Uczyń swój milkshake i smoothie jesz czezdrow szym dodając proszku z owoców dzikiej róży

Koktajle owocowe

Do domowego lub przygotowanego z półproduktów koktajlu owocowego możemy dodać jeden lub więcej rodzajów superżywności.
Do superżywności dodajmy mleka, mleka sojowego, ryżowego lub migdałowego, wzbogaćmy jakimiś owocami, na przykład bananem czy suszonymi jagodami, następnie mieszajmyblenderem około minuty. Doprawmy do smaku miodem, syropem z agawy czy stewią. Ekperymentuj, wykaż się kreatywnością: skomponuj własne ulubione koktajle z supeżywności, które przyniosą korzyść Twojemu organizmowi. Użyj zawsze tyle mleka czy soku, żeby po dodaniu sproszkowanej superżywności powstał płyn mający odpowiednią konsystencję.
Pamiętaj! Pij wystarczająco dużo płynów, żeby przeznaczona do tego superżywność mogła wywrzeć na organizm swój oczyszczający wpływ.

Mamy nadzieję, że nasze sugestie poruszyłyTwoją wyobraźnię na tyle, żeby skłonić Cię do skosztowania naszych przepisów z użyciem SUPER GREENS. Gwarantujemy, że polubiszs mak SUPER GREENS SYMBOL, pijąc ekstrakt zarówno jako osobny napój, jak i w połączeniu z innymi składnikami!

Więcej przepisów

Superżywność – jako naturalny suplement roślinny – warto spożywać regularnie i uczynić ją codziennym elementem naszej diety. Dzięki temu zapewnimy naszemu organizmowi regularne, naturalne źródło niezbędnych minerałów i witamin.

Widziałeś już nasz przepis? Widziałeś już nasz przepis?
Praktyczne porady i przepisy na pyszne koktajle i desery, które dostarczają organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych!

Inne osoby kupiły również te produkty:

Superżywność blog: