Koszt dostawy:
Końcowa suma:
(Razem produkt/produktów jest w koszyku)
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Sproszkowane pestki winogron, produkt organiczny, 100%
59 zł / sztuka
Opakowanie: 200 g
porcja wystarczająca na 30 dni
sprawdzony składnik organiczny
60-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy
Payment

Sproszkowane pestki winogron, produkt organiczny, 100%

Sproszkowane pestki winogron posiadają wszystkie dobroczynne składniki i właściwości poprawiające stan zdrowia. W nadzwyczaj dużej ilości zawierają antyutleniacze, dzięki czemu sproszkowane pestki winogron posiadają szczególne właściwości przeciwzapalne, pomagają w zapobieganiu i leczeniu niektórych rodzajów nowotworów, a w szczególności nowotworu prostaty, skóry, jelita grubego i piersi. Oczyszczają krew, poprawiają krążenie krwi, regulują ciśnienie krwi, zmniejszają poziom cholesterolu. Ponieważ wspomagają przetwarzanie tłuszczy jadalnych, dzięki zastosowaniu sproszkowanych pestek winogron dieta będzie bardziej skuteczna i szybciej można uzyskać płaski brzuch. Wzmacniają wzrok, dzięki zawartości resweratrolu pomagają w usuwaniu zmarszczek, ujędrniają skórę, poprzez przyspieszone rozkładanie glukozy odgrywają również ważną rolę w zapobieganiu przed cukrzycą typu 2.

Suplementy diety nie zastępują zdrowej i zbilansowanej diety oraz regularnych ćwiczeń. Wyniki mogą być różne u poszczególnych osób i nie są gwarantowane.


składniki nie modyfikowane genetycznie

59 zł / sztuka

Do koszyka
Payment
  • Opis
  • Przepisy
  • Mechanizm działania
  • Dlaczego możesz go potrzebować?
  • Sposób użycia

Sproszkowane pestki winogron zawierają wszystkie dobroczynne składniki winogron w skoncentrowanej postaci i bardziej przystępnej dla organizmu. Proszek sporządzany jest wyłącznie z pestek winogron, bez udziału procesów chemicznych i dodatków. Najważniejszą właściwością jest to, że w nadzwyczaj dużej ilości zawiera antyutleniacze, kwasy fenolowe, witaminę E – tokoferol – i OPC – oligomeric proanthocyanidins –, dzięki czemu poprzez spożywanie sproszkowanych pestek winogron zobojętniane mogą być stany zapalne, rak, choroby serca i układu krążenia oraz wolne rodniki powodujące znacznie szybsze niż normalne starzenie się komórek. Szczególnie dobrze mogą być wykorzystywane zapobiegawczo przed rakiem piersi, prostaty, jelita grubego i skóry oraz przy leczeniu nowotworów. Dalsze właściwości lecznicze to to, że zmniejszają we krwi ilości szkodliwego cholesterolu LDL i regulują ciśnienie krwi, co przyczynia się do zapobiegania przed chorobami układu krążenia oraz pomaga przy ich leczeniu. Jako dowód na to służy badanie naukowców UC Davis, z którego wynika, że substancje czynne z pestek winogron zmniejszają skurczowe i rozkurczowe ciśnienie krwi. Sproszkowane pestki winogron pomagają w przypadku choroby Alzheimera, zapewniają zdrową skórę i włosy, zapobiegają przed wypadaniem włosów. Dzięki ich spożywaniu skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna, odporna i gładka. Flawonoidy oczyszczają krew z nagromadzonych toksyn oraz poprawiają wzrok. Sproszkowane pestki winogron zwiększają efekt diety, odgrywają dużą rolę w zapobieganiu cukrzycy typu 2.

Sproszkowane pestki winogron zawierają nadzwyczaj dużą ilość antyutleniaczy, w pierwszym rzędzie witaminę E i C, kwasy fenolowe, beta-karoten, resweratrol oraz oligomeric proanthocyanidineket (OPC) – te ostatnie związki należą do jednych z najmocniejszych antyutleniaczy. Dzięki indywidualnemu składowi antyutleniaczy, spożywając je można neutralizować stany zapalne, nowotwory, choroby serca i układu krążenia oraz wolne rodniki odpowiedzialne za szybsze starzenie się skóry. Ponieważ sproszkowane pestki winogron są bogate w witaminę C i beta-karoten, dlatego antyutleniacze dostając się do organizmu znacznie dłużej - nawet przez trzy dni - pozostają aktywne. Bogate w kwas linolenowy – organizm nie jest w stanie produkować tego niezbędnego, esencjonalnego aminokwasu – flawonoidy oczyszczają krew z nagromadzonych toksyn. Sproszkowane pestki winogron chronią serce, a ich składniki zmniejszają skurczowe i rozkurczowe ciśnienie krwi, poziom (złego) cholesterolu LDL, chronią organizm przed szkodliwymi skutkami zanieczyszczenia powietrza i dymu z papierosów. Mają wspaniałe działanie przeciwzapalne, są szczególnie skuteczne przy stanach zapalnych pęcherza i dróg moczowych, przy stanach zapalnych zatok, stanach zapalnych ścięgien, różnych stanach zapalnych skóry, przy leczeniu i zapobieganiu przed hemoroidami. Dzięki antyutleniaczom sproszkowane pestki winogron zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre choroby nowotworowe, w pierwszym rzędzie na raka piersi, prostaty, jelita grubego i skóry oraz mogą wpływać na poprawę szans wyleczenia. Potwierdzają to doświadczenia przeprowadzone na zwierzętach przez Department of Pharmaceutical Sciences University of Colorado Health Sciences Center Denver, bowiem naukowcy stwierdzili, że pestki winogron znacznie zmniejszają rozmiary nowotworu jelita grubego. W innym badaniu w Department of Biochemistry and Molecular Biology at New York Medical College w czasie badania resweratrolu, który znajduje się w dużej ilości w sproszkowanych pestkach winogron stwierdzili, że substancja czynna wstrzymuje wzrost melanoma. Sproszkowane pestki winogron wspomagają spalanie tkanki tłuszczowej i dzięki temu utratę wagi. Zwiększają metabolizm glukozy, dlatego odgrywają rolę w zapobieganiu cukrzycy typu 2, zawartość witaminy E przyczynia się do poprawy wzroku. Pobudzają krążenie krwi w skórze głowy, odżywiają i wzmacniają cebulki włosów. Dzięki zawartości resweratrolu w sproszkowanych pestkach winogron skóra staje się bardziej elastyczna i odporna, ponieważ stymulują naturalną produkcję kolagenu przez skórę, drobne zmarszczki wygładzają się.

Dzięki składowi poszczególnych substancji czynnych, a w szczególności dzięki właściwościom antyutleniaczy sproszkowane pestki winogron wspaniale wpływają na zachowanie zdrowia oraz w znacznym stopniu przyczyniają się do zachowania świeżości fizycznej i mentalnej.
Sproszkowane pestki winogron mogą być pomocne przy następujących chorobach i objawach oraz przy ich leczeniu:

  • Choroba Alzheimera
  • Hemoroidy
  • Zapalenie zatok
  • Stany zapalne skóry
  • Zmiany w układzie krążenia
  • Stany zapalne
  • Wypadanie włosów
  • Stany zapalne ścięgien
  • Problemy ze wzrokiem
  • Wysoki poziom cholesterolu
  • Wysokie ciśnienie
  • Choroby nowotworowe (prostata,pierś, jelito grube, skóra)
  • Zmarszczki
  • Choroby serca
  • Cukrzyca typu 2

Należy wiedzieć, że tylko wtedy można przeprowadzić dietę z pestek winogron, jeśli nie zażywamy leków przeciwkrzepliwych, ponieważ pestki winogron zawierają mocne substancje czynne przeciw krzepliwości krwi.

Sproszkowane pestki winogron można spożywać dodając do dowolnego płynu, do jogurtu, soku owocowego, do wody.

Należy wiedzieć, że tylko wtedy można przeprowadzić dietę z pestek winogron, jeśli nie zażywamy leków przeciwkrzepliwych, ponieważ pestki winogron zawierają mocne substancje czynne przeciw krzepliwości krwi.

Widziałeś już nasz przepis? Widziałeś już nasz przepis?
Praktyczne porady i przepisy na pyszne koktajle i desery, które dostarczają organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych!

Inne osoby kupiły również te produkty:

Superżywność blog: