Końcowa suma:
Razem produkt/produktów jest w koszyku
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Sproszkowany jarmuż, produkt organiczny, 100%
51 zł / sztuka
Opakowanie: 200g
dostawa do domu w ciągu 24 godzin
sprawdzony składnik organiczny
Payment

Sproszkowany jarmuż, produkt organiczny, 100%

Niska zawartość węglowodanów, właściwości zmniejszające stany zapalne i działanie antyutleniające, duża zawartość wapnia, witaminy C, kwas foliowy, beta-karoten, błonnik, luteina i aminokwasy esencjonalne - 100 gramów pokrywa 200 procent zapotrzebowania organizmu na witaminy. Są to najważniejsze właściwości jarmużu pochodzącego pierwotnie z Małej Azji, które posiada również sproszkowany jarmuż.
Jarmuż to prawdziwa super żywność, dzięki swojemu składowi i dobroczynnym właściwościom nazywany jest również królem warzyw zielono listnych i żółtych.
Znajdują się w nim wszystkie aminokwasy esencjonalne oraz w najbardziej przyswajalnej formie, dbające o nasze zdrowie kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Sproszkowany jarmuż zawiera więcej karotenoidów niż marchewka. Jego spożywanie może zmniejszać ryzyko zachorowania na raka, pomaga do utrzymania w zdrowiu skóry, włosów i komórek, chroni DNS, poprawia wzrok. Skutecznie wspiera trawienie i naturalne spalanie tłuszczów, tak więc w celu uzyskania płaskiego brzucha jest również naszym sprzymierzeńcem. Przyspiesza wchłanianie wapnia, błonnik wspomaga regenerację flory jelitowej. Sproszkowany jarmuż wspaniale oczyszcza, może być również lekiem na problemy trawienne dzięki usunięciu z organizmu substancji toksycznych, na zmęczenie i chroniczne bóle głowy.

51 zł / sztuka

Do koszyka
Payment
  • Opis
  • Przepisy
  • Mechanizm działania
  • Dlaczego możesz go potrzebować?
  • Sposób użycia

Sproszkowany jarmuż już w małych ilościach pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu w witaminę K i A, jest wspaniałym źródłem witaminy E, zawiera osiem razy tyle kwasu foliowego i cztery razy tyle witaminy C co kapusta. Oznacza to, że przy jego pomocy można uzupełnić znaczną część najważniejszych witamin. Jeśli stale spożywamy sproszkowany jarmuż dostarczymy organizmowi więcej żelaza, niż jeśli jedlibyśmy codziennie wołowinę. Jest bogaty w luteinę dbającą o zdrowie oczu, zawartość żelaza jest większa niż sześć dziesięciokrotność świeżego szpinaku i znacznie przekracza ilość znajdującą się w mleku. Zawiera wszystkie aminokwasy esencjonalne, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować, dlatego trzeba uzupełniać je z zewnątrz , poza tym bogaty jest w wzmacniające serce kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, beta-karotynę, potas, mangan, miedź i żelazo. Sproszkowany jarmuż zmniejsza zachorowania nowotworowe – spełnia dobre zadanie w szczególności w przypadku raka piersi, jajników i prostaty – stany zapalne, astmę, ryzyko zachorowania na serce i choroby układu krążenia oraz spowalnia starzenie się skóry i komórek. Poprawia naturalne oczyszczanie jelita grubego, przyczynia się do oczyszczenia organizmu, dba o zdrowie żył, przyczynia się do zachowania i przywrócenia równowagi flory jelitowej, spełnia więc dobrą usługę w leczeniu cukrzycy. Jarmuż stymuluje układ nerwowy i funkcjonowanie mózgu, poprawia pamięć.

Jarmuż

Bibliografia:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22744944
https://www.uhc.com/health-and-wellness/nutrition/kale-queen-of-greens
https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000729.htm

Super żywność sproszkowany jarmuż zawdzięcza swoje dobroczynne, chroniące zdrowie właściwości wyjątkowej ilości substancji czynnych i indywidualnemu składowi. Składniki antyutleniacza, w pierwszym rzędzie witamina C, polifenole i beta-karoten, wiąże wolne rodniki wpływające na powstawanie nowotworów złośliwych, chorób serca i układu krążenia, powodujące stany zapalne, przedwczesne starzenie się komórek i skóry. Antyutleniacze wpływają również na to, że spożywając sproszkowany jarmuż nasze włosy będą zdrowe oraz może poprawić nam się pamięć.
Właściwości przeciwnowotworowe wzmacnia fakt, że wyrzucane są z organizmu substancje rakotwórcze. Ma skuteczne działanie łagodzące stany zapalne, dlatego sproszkowany jarmuż wzmacnia i chroni drogi moczowe, łagodzi stany zapalne stawów i objawów astmy.
Zawiera aminokwasy esencjonalne przyczyniające się do funkcjonowania komórek, rozwoju mięśni i wspomaga działanie układu odpornościowego oraz przyczynia się w znacznej mierze do zdrowia układu krążenia, kości i skóry. Dzięki optymalnej ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 sproszkowany jarmuż może pomagać przy wrzodach, zapaleniach stanów zapalnych, osteoporozie, wysokim ciśnieniu krwi, trądziku, łuszczycy, miażdżycy i innych zaburzeniach krążenia. Wśród karotenoidów – z nich zawiera więcej niż marchew – zarówno luteina i zeaksantyna poprawia wzrok. Wzmacnia kości i zęby wapń, witamina A i witamina K, które w dużych ilościach znajdują się w sproszkowanym jarmużu, natomiast zawartość siarki wspomaga trawienie. Skuteczność wchłaniania wapnia dalej zwiększa zawartość magnezu. Sproszkowany jarmuż dzięki znajdującemu się w nim błonnikowi skutecznie detoksykuje i oczyszcza jelita, zmniejsza poziom cholesterolu, chroni żyły, wspiera utratą wagi ciała i fałdki na brzuchu, pomaga przywrócić równowagę flory jelitowej. Ostatnia właściwość przyczynia się do wzmocnienia układu odpornościowego oraz do poprawy trawienia i przemiany materii, łagodzi chroniczny ból głowy, zmniejsza zmęczenie.

Jarmuż

Spożywanie sproszkowanego jarmużu przyczynia się do zachowania dobrego zdrowia cielesnego i umysłowego oraz zapobiega przed chorobami. Wspaniale wzmacnia układ odpornościowy, upiększa skórę, wzmacnia kości, poprawia wzrok, przyczynia się do pomyślności diety.

Sproszkowany jarmuż jest proponowany szczególnie w poniższych przypadkach:

  • Osłabienie układu odpornościowego
  • Chroniczne zaburzenia trawienia
  • Zmęczenie
  • Problemy skórne (trądzik, łuszczyca, stany zapalne)
  • Stany zapalne stawów
  • Dieta
  • Zaburzenia układu krążenia (miażdżyca)
  • Zapobieganie przed rakiem
  • Uszkodzona flora jelitowa
  • Problemy z pamięcią
  • Wysokie ciśnienie krwi
  • Problemy ze wzrokiem
  • Zaburzenia trawienia

Supergreens sposób użycia Wymieszaj 3 łyżeczki proszku w 300 ml (3 dl) płynu. Może to być koktajl, mleko roślinne, sok owocowy lub warzywny lub można dodać do porannej porcji musli. Algi zaliczane do tzw. superżywności mają charakterystyczny smak, można dodawać do zielonych koktajli lub zup warzywnych. Nie wahaj się więc i eksperymentuj, wykaż się kreatywnością i twórz własne przepisy lub dowolnie kombinuj z różną superżywnością!

Widziałeś już nasz przepis? Widziałeś już nasz przepis?
Praktyczne porady i przepisy na pyszne koktajle i desery, które dostarczają organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych!

Inne osoby kupiły również te produkty:

Superżywność blog: