Końcowa suma:
Razem produkt/produktów jest w koszyku
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Green Symbol®
131 zł / sztuka
Opakowanie: 300 g
dostawa do domu w ciągu 24 godzin
porcja wystarczająca na 30 dni
zawiera 25 składników
sprawdzony składnik organiczny
60-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy
Payment

Green Symbol®

Green Symbol® to wysokiej jakości, skuteczny, szybko przyswajalny wyciąg z superżywności, który zawiera tylko to najlepsze spośród 25 rodzajów warzyw i owoców. Zawiera kwas foliowy, żelazo, selen, witaminę B12 naturalnego pochodzenia i wiele innych łatwo absorbowalnych witamin, soli mineralnych i substancji odżywczych pochodzenia roślinnego. Dostarczając składniki odżywcze do komórek i krwi, dodaje energii, poprawia ogólny stan zdrowia.

Superżywność – jako naturalny suplement roślinny – warto spożywać regularnie i uczynić ją codziennym elementem naszej diety. Dzięki temu zapewnimy naszemu organizmowi regularne, naturalne źródło niezbędnych minerałów i witamin.


składniki nie modyfikowane genetycznie

131 zł / sztuka

Do koszyka
Payment
  • Opis
  • Przepisy
  • Mechanizm działania
  • Dlaczego możesz go potrzebować?
  • Składniki
  • Sposób użycia

Green Symbol® to wysokiej jakości suplement pochodzenia roślinnego, bogaty w szybko wchłanialne składniki odżywcze, zawierający między innymi chlorellę, spirulinę w proszku. W zakładce „Składniki” znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich komponentów suplementu, który obfituje w kwas foliowy, selen, żelazo i witaminę B12, jest także bogatym źródłem wielu szybko wchłanialnych witamin, soli mineralnych i substancji odżywczych pochodzenia roślinnego. Jest to naturalne, pełnowartościowe pożywienie, wolne od syntetycznych dodatków. Dzięki jego formule, organizm człowieka zdolny jest niemal całkowicie wykorzystać znajdujące się w nim wartościowe substancje odżywcze. Codzienne spożywanie proszku dostarcza energii i siły witalnej, zapewnia także dobre samopoczucie.

Rośliny, znajdujące się w suplemencie Green Symbol®, doskonale się uzupełniają, wzmacniając jednocześnie nawzajem swoje profilaktyczne i lecznicze działanie. Chlorella i spirulina odznaczają się wyjątkowo wysoką zawartością chlorofilu, dzięki czemu zaopatrują organizm w dodatkową dawkę tlenu na poziomie komórkowym. Przyspieszają w organizmie procesy detoksykujące, wzmacniają układ odpornościowy oraz zdolność organizmu do samouzdrawiania. Substancje aktywne zielonego proszku hamują rozwój szkodliwych bakterii, chronią przed toksycznym działaniem czynników rakotwórczych1. Przyczyniają się do alkalizacji organizmu2, regulują poziom cukru3 i cholesterolu4,5 we krwi oraz przywracają w organizmie równowagę kwasowo-zasadową. Przeciwutleniające6 komponenty proszku spowalniają starzenie się komórek, a co za tym idzie – degenerację układu nerwowego, odgrywają ważną rolę w profilaktyce raka7 i chorób sercowo-naczyniowych8.


Bibliografia:
1: Byers T, Nestle M, McTiernan A, et al. American Cancer Society Guidelines on Nutrition and Physical Activity for Cancer Prevention: Reducing the Risk of Cancer with Healthy Food Choices and Physical Activity. CA Cancer J Clin. 2002;52:92-119.
2: http://www.magazyn-vitalitas.com/ziola/alga-spirulina
3: http://www.vitalitas-magazin.hu/belgyogyaszat/buzafuvel-egeszsegesen
4: http://www.vitalitas-magazin.hu/fuveszkert/tokeletes-taplalek-a-chlorella
5: Liu WC, Tsai CE. Young Barley Leaf Prevents LDL Oxidation in Humans. Food Science and Agricultural Chemistry [published by The Chinese Institute of Food Science and Technology] Vol. 4 (3): 110-116 (2002).
6: Osawa, T., Katsuzaki, H., Hagiwara, Y., and Shibamoto, T. A novel antioxidant isolated from young green barley leaves. 1992, J. of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 40 (7): 1135-1138.
7: http://naturalsociety.com/barley-grass-benefits-cancer-killing-enzyme-superoxide-dismutase/
8: http://www.naturalnews.com/036101_spirulina_superfood_nutrients.html

Wszystkie składniki zielonego proszku skutecznie detoksykują organizm: oczyszczają ze szkodliwych substancji nie tylko krew, wątrobę i jelita, ale także żółć, narządy moczowe i płuca. Dlatego gorąco poleca się spożywanie tego preparatu podczas kuracji detoksykujących. Ta idealna kombinacja spiruliny, chlorelli, trawy pszenicznej i jęczmiennej to najlepszy wybór w przypadku objawów chorobowych, występujących na skutek zakwaszenia organizmu1, zaburzeń trawienia2, inkontynencji, nadciśnienia, anemii3 czy zakażenia Candidą. Ponieważ proszek reguluje trawienie i skutecznie usuwa z organizmu zbędne pozostałości przemiany materii, stanowi doskonałe uzupełnienie kuracji odchudzających4.


Bibliografia:
1: http://www.health-science-spirit.com/alkalizing.htm
2: Ben-Arye E, Goldin E, Wengrower D, Stamper A, Kohn R, Berry E. Wheat grass juice in the treatment of active distal ulcerative colitis: a randomized double-blind placebo-controlled trial. Scand J Gastroenterol. 2002;37:444-449.
3: Matsuura E, et al. Effect of chlorella on rats with iron deficient anemia. Kitasato Arch Exp Med. (1991)
4: http://healing.answers.com/weight-loss/review-of-spirulina-for-weight-loss

Spirulina Banan aroma
Monascus purpureus extract Green cabbage powder
Chlorella Purple Dulse
Nutritional Yeast Alfalfa powder
Rice protein solids Inulin
Beetroot Dandelion leaf powder
White cabbage powder Carrot powder
Rose Hips Palm Fruits
Brocolli powder (sprout) Apple Pectin
Acerola Cherries Apple powder
Raspberry type flavor Guar powder
Parsley Spinach
Ganoderma Lucidum  

Spirulina (spirulina): Wzmacnia trawienie i florę jelitową, obniża poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi, kontroluje krzepliwość krwi. Czyści i poszerza naczynia krwionośne, zapobiega rozwojowi raka i chorób układu sercowo-naczyniowego, przyspiesza procesy detoksykujące. Posiada właściwości przeciwzapalne, antywirusowe i grzybobójcze, jak również przeciwutleniające.

Aromat bananowy (Banan aroma): Bogaty w potas i magnez, korzystnie działa na ciśnienie krwi i pracę serca. Wzmacnia kości, alkalizuje, przywraca prawidłowy stan błony śluzowej żołądka, chroni przed kwasem żołądkowym, zapobiega wrzodom żołądka. Przyczynia się do lepszego wchłaniania składników odżywczych. Działa uspokajająco, poprawia samopoczucie, stabilizuje poziom cukru we krwi.

Wyciąg z czerwonych drożdży (Monascus purpureus extract): Obniża poziom cholesterolu we krwi, co zawdzięcza obecnym w nim substancjom aktywnym. Oczyszcza ścianki naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu chorób układu sercowo-naczyniowego oraz z nimi powiązanych.

Kapusta w proszku (Green cabbage powder): Zawiera wyjątkowo dużo witamin (C, A i B), obfituje również w wapń, potas, jod i żelazo. Dezynfekuje układ pokarmowy, jako antyoksydant zmniejsza ryzyko raka, spowalnia proces starzenia. Reguluje poziom cholesterolu i cukru we krwi.

Chlorella (Chlorella): Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu poprawia dotlenienie komórek, przez co zwiększa odporność organizmu i przyczynia się do regeneracji tkanek. Posiada właściwości alkalizujące i przeciwutleniające, stabilizuje poziom cukru i cholesterolu we krwi oraz pH żołądka.

Alga czerwona (Purple Dulse): Zawiera niezwykłe bogactwo minerałów, zwłaszcza potasu, magnezu i jodu.

Drożdże (Nutritional Yeast): Odznaczają się lekko zasadowym odczynem pH, zapobiegają gromadzeniu się utlenionych kwasów tłuszczowych, łagodzą stany zapalne tkanki. Nie podrażniają jelit ani wątroby, dlatego mogą być spożywane nawet w przypadku wrzodów. Doskonałe źródło witaminy B, sodu i potasu.

Lucerna w proszku (Alfalfa powder): Jest bogata w witaminy C, K, A i kompleks witamin B, ponadto w żelazo, magnez, fosfor i cynk. Przyczynia się do prawidłowej absorpcji składników odżywczych bez uszkadzania układu pokarmowego. Dzięki zawartości kwasu foliowego, na poziomie komórkowym chroni nasz organizm przed starzeniem.

Proteiny ryżowe (Rice protein solids): Doskonałe źródło witaminy D, pokarm bogaty w wapń, fosfor i żelazo. Wzmacniają serce, co zawdzięczają wyjątkowo wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Obniżają poziom złego cholesterolu (LDL), przyczyniają się do regulacji ciśnienia krwi. Ułatwiają prawidłowe trawienie, likwidują biegunki.

Inulina (Inulin): Słodzik, który ułatwia absorpcję wapnia, żelaza i magnezu oraz stymuluje rozwój pożytecznych bakterii jelitowych. Chroni jelito grube przed powstawaniem chorób nowotworowych, jak również rozrzedza koncentrację cholesterolu i triglicerydów. Zwiększa objętość stolca i częstotliwość opróżniania.

Burak ćwikłowy (Beetroot): Zawiera wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo, miedź, siarkę, jod, bor, lit i stront. Wywiera korzystny wpływ na anemię, przeziębienia i podrażnienie wyrostka robaczkowego. Stymuluje regenerację wątroby, skutecznie detoksykuje organizm.

Mniszek lekarski (Dandelion leaf powder): Leczy dolegliwości układu pokarmowego, nerek i wątroby, jak na przykład kamienie żółciowe, żółtaczkę i zapalenie wątroby. Ma łagodne działanie moczopędne i przeczyszczające, obniża poziom cukru we krwi, zwiększa zdolność organizmu do wchłaniania żelaza. Zmniejsza ryzyko raka.

Marchew w proszku (Carrot powder): Wysoką zawartością błonnika pokarmowego oczyszcza jelita i zapobiega zaleganiu w nich produktów przemiany materii. Zawartość witaminy A efektywnie zmniejsza ryzyko kurzej ślepoty i innych chorób oczu. Marchew skutecznie detoksykuje, usuwa z wątroby nawet zgromadzone tam metale ciężkie, odkwasza krew. Wzmacnia układ odpornościowy.

Owoc dzikiej róży (Rose Hips): Ma lekkie działanie moczopędne, przyczynia się do usuwania piasku i kamieni nerkowych. Stymuluje pracę nadnerczy i wątroby, oczyszcza krew. Wzmacnia układ odpornościowy, chroni przed przeziębieniem, łagodzi kaszel. Poprawia trawienie, działa przeciwzapalnie. Obecne w nim przeciwutleniacze spowalniają proces starzenia się komórek.

Daktyl (Palm Fruits): Łagodzi stres, sprowadza spokojny sen, poprawia wytrzymałość i ogólną kondycję organizmu. Wzmacnia układ odpornościowy, podczas klimakterium przyczynia się do utrzymania równowagi hormonalnej. Posiada właściwości oczyszczające krew i detoksykujące. Wspiera procesy krwiotwórcze oraz metabolizm komórek.

Brokuł w proszku (Brocolli powder): Przeciwutleniacz, który chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, a więc spowalnia procesy starzenia i wzmacnia układ odpornościowy. Dzięki swoim detoksykującym właściwościom zmniejsza ryzyko raka.

Pektyna jabłkowa (Apple Pectin): Wspomaga prawidłowe trawienie, poprawia pracę żołądka, nerek i jelit. Doskonały środek do oczyszczania krwi i detoksykacji organizmu.

Acerola (Acerola Cherries): Z powodzeniem może być stosowana w przypadku anemii, wysokiego poziomu złego cholesterolu (LDL) i cukrzycy. Prawdziwą pomoc niesie również w walce ze schorzeniami nerek i woreczka żółciowego oraz w zwalczaniu katarów – zarówno zapalenia jelit jak i oskrzeli. Ze względu na zawartość witaminy C, która pięćdziesięciokrotnie przewyższa obecność tej samej witaminy w pomarańczy, jest znakomitym przeciwutleniaczem, zdolna jest także skutecznie stawić czoła zagrożeniom nowotworowym, zwłaszcza w przypadku raka płuc.

Jabłko w proszku (Apple powder): Wzmacnia układ odpornościowy, obniża nadciśnienie i poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi. Łagodzi objawi astmy, dezynfekując, zmniejsza ilość szkodliwych bakterii w jamie ustnej, czym zapobiega próchnicy. Reguluje pracę jelit.

Malina aromatyczna (Raspberry type flavor): Obniża wysokie ciśnienie krwi, normalizuje poziom cukru we krwi. Posiada antybakteryjne, przeciwgorączkowe, dezynfekujące, napotne i przeciwskurczowe działanie, które łagodzi bóle menstruacyjne; likwiduje również biegunki.

Guar w proszku (Guar powder): Jego fizjologiczne działanie jest prawie identyczne z działaniem bardziej znanej fasoli: jest skutecznym środkiem używanym w profilaktyce raka i do detoksykacji organizmu, równocześnie doskonałym źródłem witaminy A, B1, B2, B6 i C. Moczopędny, obniża poziom cukru we krwi. Przyczynia się do strawienia i absorpcji trafiających do organizmu protein, zapobiega powstawaniu kamieni.

Pietruszka (Parsley): Przyczynia się do prawidłowego trawienia, zmniejsza wzdęcia. Stymuluje pracę nerek i wątroby, zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych i nerkowych. Dzięki właściwościom alkalizującym fantastycznie sprawdza się jako środek do czyszczenia krwi. Wzmacnia układ odpornościowy, zwiększa odporność na alergie. Korzystnie wpływa na nerwy wzrokowe. Reguluje ciśnienie krwi, za pomocą obecnych w niej przeciwutleniaczy chroni komórki przed starzeniem. Oczyszcza krew i zmniejsza ryzyko raka.

Szpinak (Spinach): Posiada dużo błonnika pokarmowego oraz całe bogactwo witamin – C, A, K – i substancji mineralnych – żelazo, magnez, potas i wapń. Ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego spożycie szpinaku gorąco poleca się kobietom w ciąży.

Lakownica żółtawa (Ganoderma Lucidum): Znaczenie dietetyczne tego grzyba jest niewątpliwe. We wschodniej Azji uznawany jest za lek. Ganoderma jest naturalnym źródłem germanu, który to pierwiastek zwiększa zdolność absorpcji tlenu przez krew nawet do półtora raza, co może poprawiać trawienie i zapobiec obumieraniu tkanek.

Dawkowanie: rozmieszaj 1 łyżeczkę proszku (4 g) w 2 dl wody, spożywaj 3 razy dziennie.

Składniki aktywne w dziennej dawce (12 g):

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-30° C

Suplementy diety nie zastępują zrównoważonej diety i zdrowego stylu życia!

Data ważności (dzień/m-c/rok): patrz na opakowaniu.
Masa netto: 300 g

Produkcja: BioLégumes, Niemcy

Dystrybucja: DrNatura-supergreens
1 Brook avenue,
Wembley HA9 8PH,
London, UK

A Green Symbol® jest produktem zastrzeżonym.

Kraj pochodzenia towaru: Niemcy

Superżywność – jako naturalny suplement roślinny – warto spożywać regularnie i uczynić ją codziennym elementem naszej diety. Dzięki temu zapewnimy naszemu organizmowi regularne, naturalne źródło niezbędnych minerałów i witamin.

Widziałeś już nasz przepis? Widziałeś już nasz przepis?
Praktyczne porady i przepisy na pyszne koktajle i desery, które dostarczają organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych!

Inne osoby kupiły również te produkty:

Superżywność blog: