
Sproszkowany korzeń Maca, produkt organiczny, 100%
51 zł
Nie przez przypadek korzeń maca nazywany jest również peruwiańskim ginsengiem, bowiem ta uprawiana wyłącznie w Andach roślina wspaniale energetyzuje i zwiększa wydajność. Działanie tej rośliny zarówno poprawia sprawność fizyczną i zdolność umysłową, dlatego szczególnie oferowana jest sportowcom, osobom wykonującym prace fizyczne oraz przygotowującym się do egzaminu. Natomiast należy pamiętać, że właściwości dobroczynnych korzenia maca nie odczuwamy natychmiast, potrzebne jest kilka dni, aż będą one odczuwalne. Zaczynając od tego momentu nie ma takiej kawy czy napoju energetyzującego, który by mu dorównał.
Jeśli regularnie spożywamy, korzeń maca również dokładnie wzmacniamy nasz układ odpornościowy oraz możemy przywrócić równowagę hormonalną! Jego działanie pobudzające i witalizujące jeszcze bardziej możemy wykorzystać jeśli do smoothie dodamy kakao, cynamon, jagody acai i banana, dzięki czemu możemy sprawić, że smak maca przypominający lekko orzechowy karmel będzie bardziej specjalne i bardziej orzeźwiający.
1/2 filiżanki mleka migdałowego (możemy wykorzystać również mleko krowie bez cukru o smaku migdałowym),
1 łyżka stołowa sproszkowanego korzenia maca,
1 łyżka kakao,
1 łyżeczka wyciągu waniliowego,
½ łyżeczki zmielonego cynamonu,
½ łyżeczki suszonych i zmielonych jagód acai,
1 dojrzały banan.
Chociaż w porównaniu z napojami energetyzującymi i kawą smoothie z macy nie można przedawkować, natomiast jeśli w ciągu jednego dnia chcielibyśmy kilkakrotnie go spożywać, należy tylko stopniowo zwiększać porcję.