Koszt dostawy:
Końcowa suma:
(Razem produkt/produktów jest w koszyku)
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Lody arbuzowe z bombowymi jagodami maqui

W lecie istnieje niewiele lepszych dań chłodzących niż arbuz, jeśli natomiast robimy z niego lody, nie ma takich upałów, w które by nas nie orzeźwił. Ponadto arbuz nie ma prawie wcale kalorii, jest bogaty w witaminę C, antyutleniacze i inne substancje odżywcze, chroni serce, przemywa nerki, chroni przed szkodliwymi promieniami słonecznymi oraz wspaniale odmładza. Jeśli natomiast potrzebne jest nam jeszcze więcej energii, włóżmy do naszych lodów arbuzowych małą jagodę maqui, która zapewne nas pobudzi.

Lody arbuzowe z bombowymi jagodami maqui

Składniki arbuzowej bomby lodowej

2 szklanki arbuza (potrzebne jest nam około 300 ml pulpy),
1 łyżeczka sproszkowanych owoców maqui,
1 dojrzały banan,
2 dl kremowy jogurt,
2 łyżka stołowa miodu,
1 łyżka stołowa soku z cytryny.

Przygotowanie arbuzowej bomby lodowej

  • Sproszkowane jagody maqui zmieszać z jogurtem i sokiem z cytryny.
  • Pociąć na kawałki i dokładnie zmiksować wypestkowanego arbuza.
  • Przełożyć wszystko do turmiksu.
  • Dołożyć kawałki banana.
  • Dosłodzić miodem (opcjonalnie).
  • Zmiksować wszystko na gładką masę.
  • Pulpę przelać do pojemników na lody.
  • Włożyć do zamrażalnika, po około czterech godzinach można spożywać.

Dobra rada: zastosujmy jogurt z probiotykiem, który dobrze wpływa na nasze trawienie i pomaga przywrócić równowagę flory jelitowej.

59 zł / sztuka
Opakowanie: 100 g
dostawa do domu w ciągu 24 godzin
30 porcja wystarczająca na %s dni
sprawdzony składnik organiczny
60-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy

Do koszyka


składniki nie modyfikowane genetycznie

Podobne przepisy:

Wszystkie przepisy