Końcowa suma:
Razem produkt/produktów jest w koszyku
Chcę kontynuować zakupy Zamówienie

Wraz z produktem nasi klienci zamówili jeszcze:

Alkalizacja

Skuteczna alkalizacja i odkwaszanie: naturalnie!

Kiedy organizm potrzebuje odtrucia i odkwaszenia?

Jeżeli pomysł odtrucia i odkwaszanie przychodzi po raz pierwszy w życiu do głowy, prawdopodobnie nigdy wcześniej nie pomyśleliście Państwo o tym, czy organizm jest czysty od środka – na poziomie komórkowym. Dużo uwagi poświęcamy czystości zewnętrznej: zmywamy brud z ciała, zębów, włosów – a czy w środku (na poziomie komórkowym) jesteśmy wystarczająco czyści?

Bez odkwaszania i alkalizacji skuteczność funkcjonowania naszych najważniejszych organów wewnętrznych maleje, a pierwszym objawem jest zmęczenie. Kolejne objawy mogą niestety sugerować choroby. Mimo to bardzo trudno rozpoznać kiedy jest potrzebne odkwaszanie i alkalizacja.

Kiedy jest odpowiedni czas na odkwaszanie i alkalizację?
Skąd wiemy, że w organizmie nagromadziło się zbyt dużo kwasu? To trudne pytania, bowiem objawy nie pojawiają się z dnia na dzień, „zmęczenie” organów wewnętrznych jest trudne do stwierdzenia. My możemy pomóc zlokalizować problem i nazwać dolegliwości, a przy pomocy testera pH umożliwiamy zbadanie w prosty sposób poziomu pH w dowolnym płynie (mocz).

Odczyn pH

Charakterystyczne dolegliwości związane z zakwaszeniem organizmu

- skłonności do bólu głowy i migren
- depresja (częsty zły nastrój, negatywne myśli i uczucia)
- Napięcie mięśniowe i skłonność do bólów stawowych
- Podrażnienia skórne, problemy skórne, cellulit, trądzik
- uszkodzenia włosów i paznokci
- pieczenie w żołądku, nadmierny apetyt lub brak apetytu
- skłonność do alergii
- odkładanie się tkanki tłuszczowej, nadwaga

Jak alkalizować?

owoceNajważniejszą poradą jest uwaga, by spożywać jak najmniej zakwaszających i jak najwięcej alkalizujących artykułów spożywczych oraz dla idealnych efektów korzystać z produktów Super Greens!

Superfood cytrynaChoć wydaje się być kwasotwórcza, cytryna świetnie alkalizuje Tak samo jak ogórek konserwowy i kiszona kapusta przyczynia się do alkalizacji naszego organizmu. Ogromne znaczenie ma ponadto jakość potrawy jakie spożywamy, badania wykazują bowiem, że im bardziej sztuczna tj. przetworzona żywność jest wprowadzana do organizmu, tym większe jest prawdopodobieństwo włączenia czynników rakotwórczych. Dlatego też niebezpieczne są gotowe, przetworzone produkty, margaryny, napoje bezkofeinowe oraz w szczególności słodziki zawierające aspartam (E951).

Uwaga! W ostatnim czasie zawierają dużą ilość benzyny drzewnej, która wchłaniając się do organizmu wytwarza substancje rakotwórcze.

Szybka i całkowita alkalizacja, również na poziomie komórkowym

warzywNiestety niewystarczające jest zwiększenie spożycia owoców i warzyw, do odpowiedniej alkalizacji na poziomie komórkowym zmiana diety nie wystarczy. Substancje alkalizujące muszą stale być obecne, bowiem tylko w ten sposób mogą przedostać się do komórek i do tkanek. Badania jednoznacznie potwierdziły, że zdrowy organizm ludzki powinien być lekko alkaliczny.
W tym pomocnym okazuje się być Super Greens, który w 100 procentach składa się ze składników naturalnych oraz dzięki najsurowszym zasadom organicznego procesu produkcji, najskuteczniej alkalizuje.

Nasze produkty >>

Idealną alkalizację organizmu gwarantują suplementy diety Green Symbol® oraz inne suplementy z rodziny Supergreens dystrybuowane przez Super Greens składające się z 38 warzyw kiełkowych pochodzących z upraw ekologicznych, naturalnych witaminy oraz sproszkowanych warzyw alkalizujących.

Superżywność blog: